Zerobyg.dk

Nytåret blev markeret og dialogen i byggebranchen styrket

For at markere nytåret og styrke dialogen i byggebranchen inviterede EUC Syd, Sønderborg Kommune og Project ZERO i samarbejde, alle håndværkere, rådgivere og arkitekter i Sønderborg området til nytårskur.
Cirka 60 deltog i nytårskuren, som foregik på EUC Syd. Efter at vicedirektør Hans Lehmann fra EUC Syd havde budt velkommen, holdt Borgmester Erik Lauritzen sin nytårstale. Afdelingsleder Mie Rauff Nielsen fortalte om Sønderborg kommunes mange bygge- og anlægsplaner, der byder på mange rigtig spændende ting som:
Ombygning af plejecenter Mølleparken,renovering af skoler bl.a. skoletoiletter var højt prioriteret, renovering af badmintonhallen i Gråsten, Nordborg Ridehal, Plejecenter Gråsten, nyt Ungehus ved Sønderborg Hus, etablering af sangcenter og danseakademi, udvidelse af Sønderborg lufthavn samt etablering af 50 meter svømmestadion.

Pernille Refshauge, Sønderborgs erhvervschef gav en status på analyse- og handlingsplan for Sønderborg erhvervsservice – erhvervsservice i topklasse. Pernille var meget inde på at virksomhederne efterspørger 1 indgang til erhvervsservice og hurtig sagsbehandling er en vigtig faktor.

Torben Esbensen, Rådgivende ingeniør fortalte om projektet HAPPI, som går ud på energiscreening og energianalyse af projekter i bygninger samt undersøge muligheden for at “bundte projekter” til udbud samt udvikling og opkvalificering af arbejdsgange indenfor planlægning af energirenoveringer, drejebog/guidelines, finansiering og forretningsmodeller.

Henrik Bielefeldt fra Project ZERO gav en status på Sønderborgs grønne omstilling. Lucienne Pubellier fra EUC Syd fortalte om skolens spændende projekter med Bright Green Seminars for franske kursister samt projekter med andre lande som Indien og Kina. Eva Sjöström fra EUC Syd rundede dagen af med at fortælle om EUC Syds ZERObyg kurser indenfor energioptimering samt muligheden for at få 100 % VEU-godtgørelse for beskæftigede.

Bagefter var der mulighed for at få en snak om samarbejde imellem kommunen, Projekt ZERO, EUC Syd og lokale håndværkere. Der blev budt på forfriskninger.