Zerobyg.dk

Blæser ventilationsanlægget på energiforbruget?

Det spørgsmål blev et hold fra Aabenraa Kommune klogere på, da de deltog i ZERObyg-kursusforløb.

De første 40 teknisk servicepersonale og pedeller fra Aabenraa Kommune har i foråret 2015 deltaget i et ZERObyg-kursusforløb. De havde været så glade for kurset, at de opfordrede andre kollegaer i at deltage i samme forløb. Derfor stablede ZERObyg samme forløb på benene igen – denne gang med to små hold.

God ventilation
Kursusforløbet er sammensat af forskellige kurser, og en af dagene er emnet: ventilation. Her underviste faglærer Michael Siwertsen kursisterne i, hvor vigtigt ventilation er, og hvordan den optimale indstilling er, så der ikke bruges unødigt strøm.

Deltagerne var en flok glade kursister, der kunne fortælle om, hvordan de ville tage den nye viden med tilbage på arbejdspladsen: “Jeg skal tilbage og tjekke med det samme, om vores ventilationsanlæg står indstillet korrekt. Det er jo fjollet at bruge unødigt strøm på det” fortæller en af kursisterne.

God belysning
En anden kursist kan berette om, at han allerede har været ved at indhente beregninger og tilbud på LED-belysning: “Efter kursusdagen som handlede om belysning fik jeg hurtigt indhentet tilbud. Det blev klart for mig på kurset, at LED er en rigtig god løsning, og der er meget strøm og penge at spare.”

Læs mere om Aabenraa Kommune, der er med på energien her