Zerobyg.dk

Efteruddannelse fremmer forretningsmulighederne

Der er i dag stort fokus på energirigtige boliger – og hele 75 % af boligejerne er interesserede energiforbedringer i deres bolig viser undersøgelser.

Det er oplagt for håndværkere, at opdatere deres viden og kompetencer, så de kan være med, når boligejerne efterspørger energirigtige løsninger.

Energikurser på EUC Syd

EUC Syd har siden 2012 været lead-partner på det EU finansierede ZERObyg projekt, der skal give håndværkere nye kompetencer inden for energirenovering og grøn energiforsyning. Der er i hele projektperioden afholdt forskellige kurser, med fokus på energioptimering inden for forskellige områder: klimaskærm, installationer, vand, varme, el og ventilation.

I juni afholdes der igen kursus. Denne gang med fokus på klimaskærmen. Deltagerne bliver klædt på til, at vejlede kunder i hvordan de kan spare på varmen ved at renovere klimaskærmen.

Tilmelding via dette link

Behov for kompetenceløft 

Der er behov for at give håndværkerne de nødvendige kompetencer, så de kan fokusere på generelle energiforbedringer. En del håndværkere er skolet til at udføre det arbejde, de er blevet bedt om – eksempelvis at udskifte et oliefyr med en varmepumpe, men de ser ikke de andre energibesparende tiltag hos kunden, som de også kunne tilbyde at hjælpe med. Det kunne være noget så simpelt som at skifte en dryppende vandhane, når de lige går forbi.

– ’Vi er af den overbevisning, at de håndværkere der formår at se boligen som en helhed, og ikke kun fokuserer på deres eget speciale – det er dem, der løber med kunderne i sidste ende. Derfor synes vi også, at det er så vigtigt, at vi får opgraderet håndværkernes kompetencer allerede nu, så de kan øge deres omsætning betydeligt i fremtiden’, siger ZERObygs projektleder, Elisabeth I. Holm fra EUC Syd.